Om Jocke

Redan som liten såg man att Jocke ville gå sin egen väg. Han var ganska äventyrlig av sig och ville inte gå i någons ledband. Var alltid full av upptåg med humoristiska inslag. Han var samtidigt en omtyckt kompis som alltid ställde upp.

Första gången Jocke kom i kontakt med utförsåkning var  när han var 6 år i Hundfjällen. Han skulle absolut allra högst upp i backe. Där tillsammans med sin pappa susade han ner för backen. Färden blev väl vågad då Jocke upptäckte en pistmaskin som han skulle tävla med. Jockes pappa kunde dock komma ikapp och få stopp på honom.

Jocke blev en riktig utförsåknings fantast i unga år. Familjen tillbringade alla vinterlov i Hamra från det att Jocke var 9 år. Han skulle vara först i liften när backen öppnade. Åkte alltid sina egna vägar, till sina föräldrars oro förstås.

Jockes första räddningsuppdrag i backen blev när hans bästa kompis olyckligt gjorde en riktig vurpa i ett skogsparti. Först på plats var Jocke som konstaterade att hans ben var brutet. Snabbt tog han av pjäxan och for sedan ned var att hämta hjälp, då var Jocke 12 år.

När Jocke var i 18-årsåldern började han säsongsarbete i Hamra skidanläggning. Så förblev det ett antal säsonger, vinterjobb i Hamra och sommarjobb i Frövi/ Örebro. Så småningom blev Jocke kvar i  Funäsdalen året runt. Bildade familj och fick två döttrar.

Jocke hann arbeta i nästan 20 år som pistör och säkerhetsansvarig i Tänndalen skidområde och besatt en kompetens som var respekterad och väl känd bland pistörkolleger både nationellt och internationellt. Med sin kunskap och erfarenhet var Jocke djupt engagerad i utbildning av pistörer och var ledare för nationella kurser under ca 15 års tid. Säkerhet för skidåkare och personal stod alltid i fokus för Jocke.

Jocke blev motorn till det som utvecklades till en sjukvårdsorganisation för alpin miljö med service som ledord, inbegripande allt från lätta skador, temporärt stabiliserade för att semestern skulle kunna fortsätta, till de akuta svåra skadorna som krävde helikopterhämtning i backe och skogsterräng.